VD till Svenska Fordonsbranschen

Arbetsbeskrivning

Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF) och Sveriges Bildelsgrossisters Förening (SBF) går ihop och bildar nya Svenska Fordonsbranschen. Tillsammans bevakar vi viktiga branschfrågor såväl nationellt som inom EU, sprider kunskap och stärker på andra sätt våra medlemmars position som seriösa aktörer på fordonseftermarknaden samt är en mötesplats.

Vill du vara med på denna förändringsresa och driva Svenska Fordonsbranschen framåt? Då är det dig vi söker som deras nya vd.

Som vd förväntas du vara en samlande kraft, vara uppdaterad och pådrivande samt vara branschens talesperson såväl internt som externt. Du skall representera föreningen och medlemmarnas intressen i såväl media, riksdagen som i EU samt gentemot myndigheter. En stor del av arbetet innebär lobbyverksamhet för att säkerställa att lagar, regelverk och praxis anpassas efter de unika förhållanden som Sverige och föreningens medlemmar har. Medlemmarna ska känna trygghet i att Svenska Fordonsbranschen driver de frågor som anses strida mot branschens intressen samt att vi arbetar för att förbättra verkstädernas förutsättningar på marknaden. Detta gör vi inom service, däck, lack, plåt, glas, reparationer, rekonditionering och tunga fordon samt bildelsdistribution.
För att föreningen även fortsatt ska vara en stark kraft när det gäller påverkan av viktiga beslut och frågor som rör fordonsbranschen behöver man många medlemmar. En av dina huvudsakliga uppgifter blir därför att aktivt arbeta med rekrytering.
Vidare arbetar föreningen för att säkerställa kompetensbehovet för medlemmarnas organisationer genom att samverka med Skolverket, skolor och andra utbildningsorgan. Din uppgift är att arbeta för att utbildningarna ger rätt kompetens inför framtiden.
En icke obetydlig del av arbetet avser näringspolitik men också utbildnings-, transport- och infrastrukturpolitik samt det branschgemensamma arbetet med grön omställning och med den nya former av mobilitet och transportsystem.

Din profil

Som vd för Svenska Fordonsbranschen har du en mycket inflytelserik roll där du genom ditt initiativtagande förbättrar villkoren för dina medlemmar och därmed upprätthåller en bättre och mer konkurrenskraftig väg framåt. Då ditt arbete kommer att få stor spridning bör du känna dig trygg med att kunna stå i centrum och hantera mycket uppmärksamhet samtidigt som du kan argumentera för din sak. En stor del av arbetet innebär kontakter på EU-nivå vilket, därför ställer krav på att du är bekväm med engelska språket både i tal och skrift. Vi ser det som en förutsättning att du har koppling till fordonsbranschen och vet vilka utmaningar som finns och bör lyftas. Vi ser det därför som meriterande om du har en bakgrund som ledare från eftermarknaden. Om du har arbetat politiskt eller har annan relaterad erfarenhet av att driva i första hand näringspolitiska frågor så är även det meriterande. Då Svenska Fordonsbranschen är en mindre branschförening sett till antal anställda så bör du kunna växla mellan operativa och strategiska frågor på dagligbasis. Här får du möjlighet att bygga din egen organisation och därmed sätta din prägel på kommande åren framåt. Personal- och budgetansvar ligger i ditt förordnande som vd.

Om företaget

Svenska Fordonsbranschen är en sammanslagning av Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF) och Sveriges Bildelsgrossisters Förening (SBF) som bevakar viktiga branschfrågor såväl nationellt som inom EU, sprider kunskap och på andra sätt stärker våra medlemmars position som seriösa aktörer på eftermarknaden. Vi är också en kanal för tillverkare och verkstäder som är intresserade av att finna kvalitetsmedvetna leverantörer av bildelar. Vi är anslutna till Europeiska branschföreningarna AFCAR, AIRC, CECRA och FIGIEFA vilket innebär att vi är med och påverkar bl a den nya konkurrensregleringen ”EU:s gruppundantag”, SERMI, datalagstiftning och cybersäkerhet för fordon.
Dessa viktiga frågor är avgörande för fristående verkstäders tillgång till teknisk information, reservdelar och specialverktyg, vilket spelar en avgörande roll för att verkstäder ska kunna fortsätta konkurrera.

Kontaktuppgifter

I denna rekrytering samarbetar vi med Autorekrytering via AutoExecutive och frågor kring tjänsten besvaras av Clemens Döring på 070 7898581 och June Pärnänen på 070 622 60 19. Urval sker löpande så skicka in din ansökan redan idag!

Svenska Fordonsbranschen
  • Företag

   Svenska Fordonsbranschen
  • Ort

   Stockholms län
  • Inkommet

   2023-02-23
  • Omfattning

   Heltid
  • Ansök senast

   2023-03-30

Kontaktperson

Clemens Döring
Clemens.doring@autorekrytering.se
070-789 85 81

Tipsa dina vänner

Kontakt