Att tänka på när du sätter ihop ditt CV

Ditt CV ska beskriva de erfarenheter, kunskaper och personliga egenskaper som du vill lyfta fram för den roll du söker. Håll det gärna kort men kärnfullt, 1-2 A4-sidor brukar räcka alldeles utmärkt.

Anställningar

Börja med din senaste anställning och fortsätt sedan lista dina anställningar bakåt i tiden. Ta med en kort beskrivning av dina arbetsuppgifter för varje jobb. Du behöver inte ta med precis allt du har gjort, utan välj ut det som är relevant. Om du bara listar ett urval av dina arbetslivserfarenheter är det viktigt att du nämner att det är just ett urval.

Utbildning och praktik

Beskriv de utbildningar, praktikplatser och kurser du har gått som arbetsgivaren kan vara intresserad av. Förutom att skriva skolans namn och vilken utbildning eller kurs du gått är det bra om du gör en kortfattad beskrivning av innehållet i utbildningarna.

cyklist

bemanning-portratt

Övriga kunskaper och meriter

Det finns fler saker du kan ta med i ditt cv som visar vem du är som person och som hjälper arbetsgivaren att få en helhetsbild av dig. Lägg dessa under egna rubriker, till exempel ”Språkkunskaper”, ”Föreningsliv” eller liknande. Här är några exempel på vad du kan ta med:

  • Kunskaper i olika IT-verktyg
  • Språkkunskaper
  • Erfarenheter av ideellt arbete, föreningsarbete m.m.
  • Körkortsinnehav

Har du inte hunnit samla på dig så mycket arbetslivserfarenhet kan du alltid lägga lite extra fokus på att lyfta fram dina utbildningar och personliga egenskaper som du skulle ha användning för i den roll du söker.

Kontakt