Nischad rekrytering leder till rätt kandidat

Våra duktiga rekryterare är specialiserade på att hitta rätt kompetens för rätt jobb inom motorbranschen. Tack vare vår tydliga nisch och ett stort nätverk är chanserna goda att vi redan känner personen du söker, annars vet vi var vi ska leta.

Vi hjälper er hitta rätt person till ert företag. Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi er!


Vår rekryteringsprocess

Efter tio år i branschen vet vi att en lyckad rekrytering bygger på systematiskt arbete, god kunskap om beställarens verksamhet och ingående förståelse för vad som krävs för rollen. Vår rekryteringsprocess går i följande steg:

 • Steg 1

  Behovsanalys & kravprofil

  För att kunna göra en behovsanalys inleder vi med ett arbetsplatsbesök. Behovsanalysen ligger sedan till god grund för kravprofilen som utformas av dig som beställare.

 • Steg 2

  Annonsering

  Vi annonserar tjänsten här på vår webbplats, hos arbetsförmedlingen, på beställarens webbsida och även i dagspress om så önskas.

 • Steg 3

  Urval

  Vi bearbetar alla ansökningar, externa som interna. Vi kontaktar även kandidater med rätt profil i vår databas och ur vårt personliga kontaktnät.

 • Steg 4

  Intervjuer

  Senast två till tre veckor efter påskriven uppdragsbekräftelse påbörjas normalt förstaintervjuer och referenstagning av oss på Autorekrytering.

 • Steg 5

  Presentation

  Inom tre till fyra veckor efter påskriven uppdragsbekräftelse erbjuds du som beställare ett möte med den första kandidaten. Inför detta får du en skriftlig presentation av kandidaten och en muntlig genomgång av referenstagningen. Efter mötet gör vi ett uppföljningssamtal med båda parter.

   

 • Steg 6

  Kvalitetssäkring

  Vårt kvalitetssystem är framtaget utifrån branschens behov och består bland annat av anpassade referensmallar, fordonstekniska prövningar och personlighetsprofilanalyser.

 • Steg 7

  Avslutning

  När en kandidat väl har blivit vald agerar vi på Autorekrytering rådgivare och medlare inför anställningen. Detta kan t.ex. gälla villkor och arbetsinnehåll i tjänsten. När anställningsavtal är skrivet gör vi en muntlig avstämning både med båda parter. Minst två referenser tas på sökande som efter första intervjun fortfarande är aktuell för uppdraget.

 • Steg 8

  Uppföljning

  För att stämma av att allt fungerar gör vi två uppföljningar med dig och kandidaten, den första sker under andra arbetsdagen och nästa 20 veckor efter påbörjad anställning.

Kontakt